Òpera


Fa un temps feia referència als clàssics musicals, i avui en torno a parlar.

M’han convidat a anar a Liceu, però no a fer una visita cultural (quan hi vam anar amb l’escola jo estava malalt i encara no hi he entrat mai), sinó a veure una òpera, concretament Aida, de Giuseppe Verdi i amb butaca de platea (tot un regal!!).

Tot i que el Liceu pugui tenir unes “certes connotacions” crec que és una oportunitat per veure què hi passa i per gaudir d’una de les òperes més espectaculars.

Aïda és una obra considerada dins de la Grand Ópera, estrenada al 1871.

Vull destacar que és una història d’amor i de guerra. Ella és una princesa etíop, que és capturada i duta com a esclava a Egipte. Un comandament militar, Radames, es debat entre el seu amor per ella i la seva lleialtat al faraó. Per complicar la trama, la filla del faraó, Amneris, està enamorada d'ell, que no la correspon.

Aida (Verdi)
Llibret
Aïda al Liceu

Al final de l'obra, l’escenari té dos plans: una sala del temple de Fthà i la cripta on Radamès és enterrat viu. El guerrer es lamenta que ja no veurà mai més la seva estimada, però Aida ha aconseguit introduir-se secretament per acompanyar-lo en la mort. Radamès resta emocionat pel sacrifici i el duo dels dos amants es converteix en cant resignat i serè, mentre Amneris, des del pla superior, implora a Isis la pau eterna, acompanyada pels cants dels sacerdots.

+ info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas